22:11 Edit This 0 Comments »

BU SORU HEP SORULUR: Kadın matematikçi sayısı neden erkeklerden az?

ABD’nin Wisconsin Üniversitesi’nden iki araştırmacı, bugün neden erkek matematikçilerin kadın matematikçilerden daha fazla olduğunu bulmak için kolları sıvadı.


Bilim insanları yıllardır merak edilen sorunun cevabını aradı: Neden kadın matematikçilerin sayısı erkek matematikçilerden az? 19. yüzyılda bilim insanları kadınların beyninin erkeklerden daha küçük olması nedeniyle kadınların düşünce, akıl, mantık yeteneğinin sınırlı olduğu kanısındaydı. Ancak bugün kadınların yeteneklerinin erkeklerle aynı hatta bazı konularda daha üstün olduğu biliniyor.

3 milyon kişinin ilk ve ortaokul sınavlarına ilişkin bilgilerini toplayan uzmanlar bugün kız ve erkek çocukların başarısı arasında fark olmadığını gördü.

Ayrıntılı incelemeden sonra, kız çocuklarının başta hesap konusunda erkeklerin biraz daha önünde olduğu, ancak bu avantajın daha sonra kaybolduğu belirlendi.

Kesin cevabı yok!

Proceedings of the National Academy of Sciences bilim dergisinde yayımlanan makalede, kız ve erkek çocukları arasında soyut kavramları anlama ve karmaşık soruların çözümü konusunda fark olmadığı da görüldü. Uzmanlar daha ayrıntılı bilgi için kız ve erkeklerin matematik yeteneği arasında fark olup olmadığını araştırdı. Araştırmadan kesin cevap çıkmadı. Çünkü yetenek çağ, ülke ve sosyokültürel yapıya göre değişim gösteriyordu.

Alıntı : www.nethaber.com

0 yorum: